Menu

Ludoteca Habarnam

Habarnam Club de Joacă și Lectură este prima ludotecă de cartier din Timișoara care oferă pe lângă biblioteca multietnică, spațiu de joacă (interior și exterior), ateliere, loc de petreceri și club de vacanță. Timpul de joacă, de antrenare a imaginației precum și activitățile creative sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă, fizică și mentală a copiilor. Iar acest lucru se aplică, fără excepție, copiilor de orice vârstă.

În aceste vremuri tulburi a luat naștere un proiect curat, din suflet – Timișoara la cutie. Proiectul a fost creat ca un atelier la cutie pentru copii, prin care să descoperim și să (re)construim orașul în familie, dar ne-am dat seama că am creat în același timp și un cadou de suflet, original și autentic care este apreciat de persoane de toate vârstele.

https://ludotecahabarnam.ro/

Dan Ungureanu

Îndrăgitul ilustrator de cărți pentru copii Dan Ungureanu a realizat grafica tuturor materialelor cuprinse în această cutie magică. Îl cunoașteți probabil prin ale lui celebre ilustrații de cărți, care ne-au făcut să-i îndrăgim și mai mult pe Apolodor, Fram și Micul Prinț.

Dan a început să deseneze la vârsta la care încep toți copiii și nu s-a mai oprit de atunci. A pictat la Facultatea de Arte din Timișoara, a desenat mai apoi într-un studio de animație, unde și-a dat seama că vrea să spună povești prin imagini. În 2010 a desenat pentru prima dată o carte, și iar nu s-a mai oprit.

În 2013 s-a înscris la un masterat în ilustrația de carte la Cambridge School of Art. Și, în timp ce studia arta de a ilustra cărți pentru copii, și-a dat seama că e pregătit să scrie. Așa a apărut Nara and the Island (Nara și insula), carte nominalizată la Medalia Kate Greenaway 2017.

Cea mai recentă carte ilustrată de Dan Ungureanu este Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor, care deschide colecția Apolodor Explorator.

https://danungureanu.com/

Asociația Prin Banat – Partener de învățare

Asociația Prin Banat este partenerul nostru de învățare, care ne-a sprijinit cu informațiile istorice privind clădirile și cartierul inclus în cutie.

Având ca obiectiv documentarea și promovarea valorilor locale din regiunea Banatului istoric, Asociația Prin Banat derulează mai multe programe culturale, printre care și Heritage of Timișoara. Acest program este dedicat orașului Timișoara și urmărește promovarea patrimoniului cultural material local, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării acestuia, în rândul publicului larg, și încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale orașului.

www.prinbanat.ong

www.heritageoftimisoara.ro

Partener imagine Timișoara la cutie - Momente.ro

Pentru a reda cât mai bine detaliile și unicitatea acestei cutii de joacă, am ales să colaborăm cu un prieten și un fotograf talentat, pasionat să surprindă momentul, să vadă povestea din spatele lui și să-l transpună în artă fotografică.

www.momente.ro

Partener imagine Sibiu la cutie - Claudia Bucsai

Claudia Bucsai este un fotograf pasionat de folosirea luminii naturale în crearea compozițiilor foto și acest lucru își spune cuvântul și în fotografiile pentru „Sibiu la cutie”, pentru care îi suntem recunoscători.

www.instagram.com/claudia.bucsai/

Sibiu City App - Partener de învățare pentru Sibiu la Cutie

Sibiu City App ne-a oferit sprijin la adaptarea conceptului pentru Sibiu, în documentarea privind clădirile alese precum și în promovarea proiectului pe plan local.

Acum, când ieșitul la plimbare prin oraș a devenit un lux, Sibiu la cutie și Sibiu City App vă oferă posibilitatea de a face un tur al Sibiului, bucurându-vă de o mulțime de informații, filmări și trei clădiri în miniatură chiar la dumneavoastră acasă.

Sibiu City este aplicaţia oficială a Municipiului Sibiu, care include lista de obiective turistice, recomandări de la localnici despre locații sau evenimente interesante din Sibiu, calendarul de evenimente și informații utile despre cazare, restaurante, timp liber & agrement, transport în Sibiu. Sibiu City App este un proiect inițiat de Primăria Sibiu, ce rulează pe platforma Eventya.

https://sibiu.app.link/download-SibiuCityApp

Create an account to expedite future checkouts, track order history & receive emails, discounts, & special offers

Datele dumneavoastră vor fi folosite doar pentru a procesa comanda, plata și livrarea. Vă rugăm citiți: politică de confidențialitate.