Menu

Instrucțiuni detaliate

Înainte de a începe construcția clădirilor vă recomandăm:

– Să vă pregătiți instrumentele necesare – o foarfecă (dar pot fi și două, una mai mică pentru colțurile ascuțite), un liniar (pentru pliuri) și un lipici în recipient mic (recomandăm să folosiți silipici, aprox. 100 ml) cu aplicator.
– Să urmăriți semnele de pe coală: foarfecă, îndoitură, semne de unire elemente și numere (ordinea în care se pot lipi cel mai ușor elementele).
– Începeți cu clădirea cea mai ușoară și continuați cu restul, în ordinea indicată mai jos.
1. Casa Artelor
2. Turnul Sfatului
3. Casa Haller

Casa Artelor

Decupați cu atenție părțile componente:

– 2 bucăți pentru pereții exteriori (bucăți lungi): o bucată cu 8 arcade (1) și o bucată de perete împărțit în două – cu 4 geamuri pe o parte și zid întreg pe cealaltă. (2).
– 2 bucăți de pereți exteriori (bucăți laterale) cu câte o arcadă, denumite în continuare (3) și (4)
– 1 bucată pentru zidul cu 11 uși, ce urmează a fi poziționată în spatele arcadelor, denumită în continuare (5)
– 1 bucată pentru acoperiș (6)

Apoi urmați pașii de mai jos:

Pliați și lipiți pereții exteriori (1), (3), (2) cu geamurile în sus, (4).
Pliați și lipiți bucata (5) pe interiorul structurii. Poziționarea se face pe mijlocul clădirii, cu imaginea orientată spre arcade
Pliați și lipiți acoperișul (6). Atenție la orientarea ferestrelor de pe acoperiș – cele 5 lucarne (ferestre) trebuie să fie situate deasupra bucății cu cele 8 arcade (1).
Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de lipici pe aripioarele bucăților, presându-le apoi aprox. 10-15 secunde.

Felicitări, ați terminat clădirea Casa Artelor!

Turnul Sfatului

Decupați cu atenție părțile componente:

– 1 bucată pentru pereții turnului (1). Decupați și arcadele.
– 1 bucată cu scări în laterală, ce urmează a fi lipită pe una din fețele turnului, urmărind semnele rotunde de lipire (2). Decupați și arcada.
– 2 bucăți pentru acoperișul turnului (3) și (4)
– 1 bucată pentru steagul din vârful turnului (5)

Apoi urmați pașii de mai jos:

Pliați și lipiți pereții turnului (1).
Pliați și lipiți bucata (2). Poziționați bucata (2) pe fața turnului, la baza acestuia, aliniindu-le pe o suprafață dreaptă (de ex. masă), astfel încât arcada bucății (2) să continue arcada turnului.
Realizați acoperișul turnului din cele 2 bucăți componente: baza (3) și vârf (4). Pliați și lipiți aripioarele laturilor fiecărei bucății, apoi potriviți și lipiți cele două bucăți una peste alta, pe latura dreaptă, astfel încât vârful rotunjit să fie orientat în sus.
Lipiți acoperișul astfel format de baza formată din pereții turnului.
Pliați în două și lipiți astfel stegulețul decupat (5), nu înainte de a face o mică tăietură la baza acestuia, doar pe mijlocul părții galbene. Această porțiune galbenă, va forma baza stegulețului, ce va fi lipit în vârful turnului.
Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de lipici pe aripioarele bucăților, presându-le apoi aprox. 10-15 secunde.

Felicitări, ați terminat clădirea Turnul Sfatului!

Casa Haller

Decupați cu atenție părțile componente:

– 2 bucăți pentru pereții clădirii din față: fațadă cu geamuri și poarta arcuită (1) și bucata dorsală cu 3 geamuri și ușă (2).
– 1 bucată pentru acoperișul acestei bucăți frontale a clădirii, cu binecunoscuții “ochi ai Sibiului” (3)
– 1 bucată pentru lateralul casei, prin care aceasta ia forma L (4)
– 3 bucăți pentru turn (5), (6), (7).

Apoi urmați pașii de mai jos:

Pliați și lipiți pereții clădirii din față (1) și (2).
Pliați și lipiți acoperișul (3) având grijă ca cei 5 “ochi” să se situeze deasupra fațadei..
Pliați și lipiți bucata laterală (4) pe locul îndicat pe structura deja formată, astfel încât, împreună cu aceasta, să ia forma literei L.
Pliați și lipiți turnul format din bucățile (5), (6), (7). Poziționați și lipiți turnul pe acoperișul bucății laterale, pe zona marcată cu nr 16.
Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de lipici pe aripioarele bucăților, presându-le apoi aprox. 10-15 secunde.

Felicitări, ați terminat clădirea Casa Haller!

Create an account to expedite future checkouts, track order history & receive emails, discounts, & special offers

Datele dumneavoastră vor fi folosite doar pentru a procesa comanda, plata și livrarea. Vă rugăm citiți: politică de confidențialitate.