Menu

Instrucțiuni detaliate

Înainte de a începe construcția clădirilor vă recomandăm:

 1. Să vă pregătiți instrumentele necesare: o foarfecă (dar pot fi și două, din care una mai mică pentru colțurile ascuțite), un liniar (pentru pliuri) și un lipici lichid, în recipient mic (recomandăm Silipici) cu aplicator.
 2. Să urmăriți semnele de pe coală: foarfecă, îndoitură, semne de unire elemente și numere (ordinea în care se pot lipi cel mai ușor elementele).
 3. Să deschideți pagina de internet www.timisoaralacutie.ro, în magazin, la Cartierul Fabric și să analizați imaginile aferente fiecărei clădiri în parte, pe măsură ce o construiți.

 

 1. Palatul Neptun
 2. Palatul Ștefania
 3. Palatul Mercur

 

 1. Palatul Neptun

Grad dificultate: ridicat (potrivit de la 10 ani în sus)

Timp de lucru: aprox. 1h 30min

Elementele componente ale acestei clădiri se află pe două planșe.

Decupați cu atenție cele 10 părți componente:

 • 5 bucăți mici pentru acoperiș (A-E)
 • 1 bucată mare pentru peretele din spate și acoperiș (F)
 • 2 bucăți mici pentru zidurile din spate (G-H)
 • 1 bucată mare ce corespunde fațadei (I)
 • 1 bucată pentru turn (J)

Pliați și lipiți părțile componente, numite în continuare bucăți, urmărind numerele de pe planșe și instrucțiunile de mai jos. Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de lipici pe aripioarele albe, presându-le apoi aprox. 10-15 secunde.

 1. Pliați și lipiți bucățile de acoperiș, întâi individual, apoi unele de altele, conform indicațiilor de mai jos.

1.1 Pliați și lipiți bucata centrală de acoperiș A, urmărind numerele de pe aripioare. Lateralele rotunjite ale acestei bucăți vor fi pliate ușor în sus, iar secțiunea alungită se va fixa și lipi sub aceste două laterale rotunjite.

1.2 Pliați și lipiți individual bucățile lunguiețe și simetrice B și C. Apoi, lipiți bucata B în stânga bucății A (deja formată la pasul anterior) și bucata C în partea dreaptă a acesteia, urmărind numerotarea.

Astfel, ați format bucata superioară a acoperișului.

1.3 Lipiți individual aripioarele bucăților simetrice de acoperiș D și E.

ATENȚIE: Acestea vor fi lipite de construcție doar după formarea bazei acoperișului, situându-se la un etaj mai jos față de restul acoperișului (vezi imaginile de pe website).

 1. Lipiți bucata superioară a acoperișului, formată la pasul 1 pe zona hașurată cu gri, de pe bucata cu acoperișul mare (F), urmărind numerotarea de pe planșă. Aplicați lipici pe toate aripioarele, fixați pe acoperiș conform numerotării și presați câteva secunde pe poziția marcată pe bucata mare de acoperiș.

ATENȚIE: Prima dată se fixează acoperișul în partea superioară și apoi se prind pereții bucății F!

 1. Formați zidul din spatele clădirii:

3.1 pliați părțile bej, din lateral, un pliu în exterior și unul interior, creând astfel o treaptă inferioară a acoperișului;

3.2 pliați și restul secțiunilor ce reprezintă peretele posterior central, în jos.

3.3 lipiți aripioarele părții bej (10, 12) de peretele posterior central, care este pliat la rândul lui în jos;

3.4 lipiți pe părțile laterale din interiorul construcției, cele două bucăți mici de bloc (G și H);

3.5 lipiți bucățile triunghiulare de acoperiș D și E, formate la pasul 1, pe această treaptă de acoperiș nou formată, hașurată cu gri.

 1. Lipiți fațada (I) de acoperiș și de zidurile din spate.
 2. Lipiți turnul pe acoperiș (J), deasupra fațadei cu intrarea principală, pe zona de culoare maro.

Felicitări, ați terminat Palatul Neptun!

 

2. Palatul Ștefania

Grad dificultate: ridicat (potrivit de la 10 ani în sus)

Timp de lucru: aprox. 1h 30min

Elementele componente ale acestei clădiri se află pe două planșe.

Decupați cu atenție cele 11 părți componente:

 • 8 bucăți pentru acoperiș (A-H)
 • 3 bucăți pentru pereți (I-K)

Pliați și lipiți bucățile, urmărind numerele de pe planșe și instrucțiunile de mai jos. Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de lipici pe aripioarele albe, presându-le apoi aprox. 10-15 secunde.

 1. Pliați și lipiți acoperișul clădirii:

1.1 Pliați bucata de turn cu vârf ascuțit maro și geam rotund verde (bucata A). Lipiți aripioarele (numerotate cu 1), urmând forma turnului, care este ușor orientată spre interior, la bază;

1.2 Pliați și lipiți bucata de turn maro (B), urmând forma acestuia, care este ușor orientată spre exterior, la bază.

1.3 Formați brâul gri, cu decorațiuni triunghiulare (C), și lipiți-l pe aripioarele numerotate cu 5 ale turnului maro, construit la pasul 1.2, în așa fel încât să se vadă geamurile;

1.4 Pliați și lipiți turnul cărămiziu în formă de bază de piramidă (D)

1.5 Bucata formată din vârf maro+brâu gri (realizată la pasul 1.3) se lipește, prin cele două aripioare notate cu 6, de bucata în formă de bază de piramidă, obținând astfel un turn înalt;

1.6 Bucata lunguiață de acoperiș, cu multe gemuri (E) o pliați, apoi lipiți aripioarele numerotate cu 8, la baza turnului înalt, format la pasul anterior (1.5);

1.7 Aceeași bucată lunguiață de acoperiș (E) o lipiți, prin aripioarele numerotate cu 9, la baza turnului format la pasul 1.1 (cel cu vârf ascuțit maro);

1.8 Pliați și lipiți cele 2 bucăți mici de acoperiș cu geamuri, F și G

1.9 Cele 2 bucăți mici de acoperiș formate la pasul 1.8 (F și G), le lipiți la baza celor 2 turnuri înalte, urmărind marcajul numerotat cu 10 și 11.

 1. Pliați și lipiți zidurile clădirii, unele de altele, urmărind numerele de pe aripioare:

2.1 Pliați bucata mare de fațadă (I) doar pe linia neagră groasă, care delimitează cele două frontoane, formând astfel un colț;

2.2 Pliați ușor pe mijloc bucata cu statuia halebardierului (H). Lipiți statuia pe interiorul colțului dintre cele 2 frontoane (unde este numerotat cu 16).

2.3 Lipiți zidul mic al fațadei (J) de bucata mare (I), formând încă un colț;

2.4 Lipiți fațada astfel formată de acoperiș, de la stânga spre dreapta. Aplicați lipici pe rând, pe fiecare latură și fixați-le câte 10sec, la nivel, înainte de a trece la următoarea latură. urmărind ca lucarnele (ochii clădirii), să fie orientați spre fațadă;

2.4 Pliați și lipiți zidul posterior al clădirii (K), astfel încât să se formeze o curte interioară. Atenție la modul în care faceți pliurile, cu îndoire spre exterior și spre interior, urmărind bucata de clădire deja formată.

Felicitări, ați terminat Palatul Ștefania!

 

3. Palatul Mercur

Grad dificultate: mediu (potrivit de la 8 ani în sus)

Timp de lucru: aprox. 45min

Elementele componente ale acestei clădiri se află pe o planșă.

Decupați cu atenție cele 5 părți componente (A-E).

Pliați și lipiți bucățile, urmărind numerele de pe planșe și instrucțiunile de mai jos. Atunci când lipiți, aplicați un strat subțire de lipici pe aripioarele albe, presându-le apoi aprox. 10-15 secunde.

 1. Pliați bucata cu zidul posterior de culoarea bej (A), dând formă acoperișului și curții interioare. Urmăriți imaginea clădirii pentru a vedea direcția pliurilor.
 2. Lipiți bucata cea mai mică de acoperiș (B) de bucata mare de acoperiș (A), urmărind numerele de pe aripioare (1, 2), formând colțul din stânga al acestuia.
 3. Pliați și lipiți bucata care reprezintă zidul de cărămidă (C), din partea dreaptă, de bucata cu zidul posterior de culoare bej (A), urmărind numerele (3, 4, 5, 6, 7). ATENȚIE: pliurile zidului de culoare bej vor fi spre interior, formând un colț.
 4. Închideți colțul din dreapta al acoperișului, lipind aripioarele cu numărul 7.
 5. Lipiți statuia lui Mercur (D) pe colțul clădirii, pe interior, în locul marcat cu numărul 8.
 6. Lipiți fațada clădirii (E) de acoperiș, din spate în față, urmărind numerele de pe aripioare (9, 10, 11)
 7. Închideți forma clădirii prin lipirea zidului din spate, în dreptul numărului 8. ATENȚIE: pliul cu numărul 8 va fi spre interior, formând un colț cu zidul interior al clădirii.

Felicitări, ați terminat Palatul Mercur!

Create an account to expedite future checkouts, track order history & receive emails, discounts, & special offers

Datele dumneavoastră vor fi folosite doar pentru a procesa comanda, plata și livrarea. Vă rugăm citiți: politică de confidențialitate.